İŞLETİM SİSTEMİ KURULUMU

İşletim sistemi kurulumu, bilgisayarlarımıza yüklenen Microsoft Windows işletim sisteminin bir sürecidir. Bu süreç, yeni bir bilgisayarın kullanıma alınması, arızalı bir bilgisayarın onarılması veya mevcut bir işletim sisteminin güncellenmesi gibi durumları içerir. İşletim sisteminin başarılı bir şekilde kurulabilmesi için donanımın sağlıklı ve stabil bir şekilde çalışması gereklidir. Yazılım ve donanımın uyumlu bir şekilde çalışması, bilgisayarın hızlı ve sorunsuz bir şekilde işlerimizi halletmemize yardımcı olur. İşletim sisteminin donanıma uyumsuz olması, çeşitli sorunlara yol açabilir, bu da bilgisayarın çökmesine, donanım arızalarına veya dosya kayıplarına neden olabilir.
İşletim Sistemi Kurulumu İçin Gereksinimler
İşletim sistemi kurulumu için gereksinimler her Windows versiyonun çalışabilmesi için işletim sistemi piyasaya sürülmeden önce belli bir minimum donanım hız listesi açıklanır. Sisteminiz çok eskiyse veya uyumsuzsa, bu işletim sistemini kuramayabilirsiniz. Kuruluma ait lisans belgesinin tedarik edilmesi ve kurulumu bu lisansa ait ürün anahtarı ile yapmalısınız.
- CPU : İntel core 2 duo ve sonrası minimum 3.0 Ghz işlemci hızı
Amd phenom 2.8 Ghz işlemci sonrası hızı - RAM : Tavsiye edilen minimum ram miktarı 1 GB ve üstü
- Grafik kartı : 256 Mb ve üstü Ekran kartı
- Hard Disk : Microsoft Windows 10 kurulabilmesi için minimum 20 gb saklama alanlı bir hard disk
- Ekran : İşletim sistemi kurabilmek için herhangi bir ekran yeterlidir.
- Lisans: : Windows 10 kurulabilmesi için herhangi bir yasal Microsoft Windows 10 lisansı yeterlidir.

İşletim Sistemi Kurulumu Sonrası
Microsoft Windows 10 kurulumu bittikten sonra, bilgisayarınız masaüstüne geldiğinde eklemek istediğiniz sistem simgelerini masaüstüne açabilirsiniz. Bilgisayarınız internete bağlıysa, son kayıt işlemlerinizi tamamlayın ve bilgisayarınızın sürücü güncellemelerini yapmanız gerekmektedir. Ekran kartı, kablosuz bağlantı, ses kartı, ağ kartı, kamera gibi aygıtlarınızı tanıtmadan kullanamazsınız. Windows kurulumu tamamlandıktan sonra internete bağlıysanız, bilgisayarınızdaki tanıtımları otomatik olarak kurmaya çalışacaktır. Fakat kurmazsa, sizin manuel olarak tanıtım sürücülerinizi tanıtmanız gerekebilir. Sürücü tanıtımından sonra kullanacağınız özel programlarınızı kurmaya başlayabilirsiniz. Her kullanıcı işletim sisteminden sonra kendi kişiselleştirilmiş programlarını kullanmak ister.
Bir yanıt yazın